• Начало »
  • Цена на доставка. Ново Безплатна доставка
Цена на доставка. Ново Безплатна доставка

Доставка. Срокове и цени.

 

Доставката се осъществява  посредством куриер с наложен платеж от 9:00 до 18:00 часа (събота до офис на куриер по стандарта цена, за доставка до адрес съботен ден + надбавка от 3.60 лв само по желание на клиента)  на попълнения от вас адрес при регистрацията Ви или в удобен за Вас офис на куриерска фирма Еконт Експрес

Доставки не се извършват на официални празници.

Доставки се извършват до всички хора членове на Европейски Съюз, които могат да предоставят адрес и телефон в България. 

Доставки се извършват само на територията на Република България

Всяка пратка е придружена с опцията "Преглед или тест", когато е до офис/адрес и без преглед когато е до автоматични пощенски станции. 

Срок на доставка. При наличност на продукта към момента на заявяване на поръчката доставката се осъществява от 1 до 5 работни дни от поръчката, считано от получаването на изрично потвърждение от Ваша страна (Потвърждение по телефон или поръчка с регистрация). 

Изчерпан продукт. Възможно е продуктът, който сте заявили да е изчерпан към момента на заявяване на поръчката. В такъв случай Вие ще получите обаждане по телефон, най-късно до изтичането на следващия работен ден, с конкретна информация от служител на topstoki.bg за евентуално необходимото удължаване на срока за доставка или ако продуктът е напълно изчерпан, с възможност веднага да се откаже от заявената поръчка или да бъде заменена с подобен продукт на сходна цена.

Цена на доставка. 

Ново от 1.06.2019  избери метод на плащане по наша банкова сметка от ваша банкова сметка или каса на Изипей (може да има такси за вас) и ще доставим безплатно за вас стоките от количката ви до 3 килограма до офис на Еконт. 

econt

  •  До 1 кг до офис на куриерска фирма Еконт Експрес цена на доставката 5.10 лв + 0.50 лв за всеки следваща килограм за пощенски пратки до 60 см х 60 см или ок 6.30 лв до адрес или 7.80 лв до адрес в населени места без офис на Еконт. Цената на плика се добавя от 12 стотинки до 30 стотинки, цената на смс се добавя 18 стотинки. 
  • Поръчките направени с регистрация се изпращат без потвърждение. Всички останали се потвърждават с оператор. 
  •  "бърза поръчка" или поръчка по телефон или поръчка по електронна поща или по пощата iили поръчка по какъвто и да е друг начин/метод/способ при който е необходимо оператор да ви набере поръчката изискват допълнителено време за прозвъняване и въвеждане на поръчката вместо клиента, надчислява се такса обработка на поръчка* в размер на 2.90 лв с ДДС  

Искате да се свържете с нас : 0878 974 274  Понеделник до Събота от 10:00 до 22:00 часа. Неделя почивен ден!  

 

Продуктите се заплащат на куриера чрез наложен платеж при доставянето им на посочения от вас адрес или офис на куриерска фирма Еконт Експрес

ОСЧЕТОВОДЯВАНЕ НА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

 

Тъй-като получихме запитвания от наши клиенти за неяснота относно начина на осчетоводяване на покупки, за които са заплатили посредством наложен платеж, смятаме, че е необходимо да продоставим на вашето внимание следното уточнение.

При покупка на артикул от сайта и избран метод за заплащане "Наложен платеж", ние издаваме фактура с посочен в нея метод на плащане - по банков път, към която не прикрепяме касов бон (поради съответния начин на заплащане). Гактурата се изпраща по емайл до 5 дни от датата на приемане на плащането. 

Клиентът от своя страна получава стоката и заплаща на куриера в брой.

Възниква логичния въпрос как да се процедира, при положение, че за съответното плащане в брой няма насрещен касов бон.

Отговорът с две думи е - касовият бон е заменен от разписка за пощенски паричен превод.

 

При получаване на стоката ПАЗЕТЕ РАЗПИСКАТА ЗА ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Тя заменя касовия бон.

 

В текста по-долу подробно е уточнен принципът на осъществяване и законовата съобразност на плащането чрез наложен платеж:

 

Законносъобразност на наложен платеж, посредством пощенски паричен превод

Съгласно Комисията за регулиране на съобщенията Еконт Експрес е лицензиран пощенски оператор - 

Законът за пощенски услуги дава определение на услугите Пощенски Паричен Превод и Наложен платеж, като две отделни услуги.

Лицензията е позволила на Еконт предлагането на комбинирана услуга Наложен платеж, посредством Пощенски Паричен Превод.

Тази комбинирана услуга е заложена в схемата за търговия с безналични стоки.

При този вид услуга, товарителницата тръгва от доставчик към клиент със задължение за събиране на пари при предаване на стоката, а паричния превод пътува от клиента към поръчителя на доставката.

 

Съгласно Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства (обн., ДВ, бр. 106 от 2006 г.; доп., бр. 7 от 2007 г.; изм., бр. 79 от 2007 г.; изм. и доп., бр. 77 от 2009 г. и бр. 49 от 2010 г.),  всяко лице, което извършва продажби, трябва да ги маркира на ЕКАПФ, освен ако получаването на парите не става чрез пощенски паричен превод от лицензиран пощенски оператор, а именно:

1. Алинея 1 се изменя така:

„(1) Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство (ФУ), освен когато плащането се извършва чрез кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.“

В твърдение на горния текст има много тълкувателни писма от НАП, като прилагаме примерно такова с номер 2_1522 от 13.10.2011 г. 

След доставяне на стоката на крайния клиент, той се разписва върху товарителницата на Еконт и събраната сума за стоката, тръгва към продаваче, посредством пощенски паричен превод, за което клиента получава разписка за събран Пощенски паричен превод, а продавача - разписка за получен ППП.

В момента на приемане на парите от клиента, търговецът е длъжен да издаде касов бон или разписка за пощенски паричен превод за сумата. Настоящият процес е разгледан от органите на НАП в тълкувателни писма, като разносна търговия, при която продавачът се задължава да издаде фискална касова бележка и неговия купувач да я получи в момента в който предава пари, предназначени за заплащане на стоката ( чл.25, ал.2 от Наредба Н-18, приложено писмо от НАП 3_2896 от 10.10.2011).

На клиентът в сделката, получаващ стоката, му се признава разхода за закупуване на стоката (чл.10, ал.4 ЗКПО), ако е документално обоснован с фактура, издадена от заявител и прикачена към нея разписка за пощенски паричен превод.

* Работна заплата 1210 лв, общо с осигуровки,данъци,фондове 1860 лв. Всеки оператор обработва една поръчка за средно 10 минути при средно 24 на работен ден. Ресурса които отделяме е 82 лв на оператор на ден при 22,5 работни дни без допълнителни разходи за офис/наем/комуникационно оборудване. Така всяка бърза поръчка или поръчка по телефон ни струва минимум 3,41 лв. Поръчки с регистрация не отнемат на вас клинетите повече от 60 секунди, а на нас не повече от 20 секунди, обработват се с натискането на 4 бутона или напълно автоматично с API приложение и отиват директно към склад за изпращане.